Прилепчани можат да уживаат во топлиот викенд кој следи

Сподели го ова:
Времето во следниве денови во нашата зема ќе биде сончево, а исто така следните денови ќе бидат проследени со значително повисоки температури во текот на денот. Во сабота и недела температурата ќе достигне до 32 степена. Денес утринските температури ќе бидат многу ниски а исто така се очекува на  некои повисоки места да достигнат и до 1 степен. Од викендов што следува температурите повторно ќе растат во цела наша земја и ќе се задржат околу 31 степен во целата наша земја.  Денеска се очекува максималната температура да достигне 28 степени во најтоплите краеви во нашата земја, а температурата во Прилеп денеска се очекува да биде до максимум 24 степени. Топлото време започнува од утре-сабота, и ќе трае до вторник, а веќе од наредната среда се очекува дневните температури постепено да се намалуваат.

Сподели го ова:

Слични објави