|

Вечерва низ прилепските маала ќе “пламнат” коледарските огнови

Сподели го ова:Традицијата е она нешто кое говори за минатото и корените, а христијанските празници се оние светлосни докази кои говорат за македонската историја и традиција.

Имено, вечерва во Прилеп низ “прилепските маала” ќе се запалат коледарските огнови, а прилепските граѓани расположени и верни на традицијата покрај огнот ќе прославуваат со чашка топла ракија и ќе пеат македонски песни, впрочем како и што доликува на овие традиционални собиранки за коледе.Сподели го ова:

Слични објави