Пожарите ја зедоа првата жртва во нашата земја

Сподели го ова:


Врз основа на големиот пожар кој што се појави во Старо Нагоричане, настана таква ситауција каде што пламените јазици ја зедоа првата жртва. Постара жена која што се уплашила од огнените јазици се сокрила во нејзината куќа се со цел за да се спаси од пламените јазици кои се појавиле во близина. Таа се заклучила во куќата, при што откако огнот стигнал до нејзината куќа, таа не успеала да се извлече од пламените јазици и изгорела.  За да ситуацијата биде подраматична човекот кој што живеел со неа гледал како куќата гори заедно со Стојанка, меѓутоа пламените јазици правеле непристапен терен за да влезе во куќата и да ја спаси жената.

Сподели го ова:

Слични објави