Пожар во Крушевско

Сподели го ова:


Во атарот на крушевското село Светомитрани се појави пожар врз основа на запалено ѓубре. Пожарот за брзо е проширен локално. Во однос на ова, на лице место интервенираше екипа на ТППЕ Крушево со помош на едно противпожарно возило, како и двајца пожарникари. Кон оваа екипа за гаснење се приклучи и еден припадник на МВР, како и едно лице вработено во ЈП,,Липа“. Врз основа на информациите со кои располага “stanica.mk” пожарот е локализиран, меѓутоа екипата за гаснење сеуште е на терен за да ја контролира состојбата во Крушевско.

Сподели го ова:

Слични објави