Потврден четвртиот случај на индискиот делта сој на корона вирус во земјава

Сподели го ова:


Во наша земја потврден е четврти случај на индискиот делта сој на корона вирус. Кај овој четврти пациент е констатирана лесна клиничка слика, при што истиот тој е сместен и се лекува во велешката болница.  Според здравствените власти, не се планираат мерки во однос на штитењето од делта сојот, но најдоцна до следната недела властите ќе излезат со конечен став.

Сподели го ова:

Слични објави