Портокалово ниво на опасност од високи температури

Сподели го ова:
Времето и денеска ќе биде сончево проследено со високи температури, а на моменти ќе има мала до умерена локална облачност во некои делови од земјава. Во однос на денешните температури, максималната ќе се движи во интервал од 34 до 42 степени, а како резултат на ова ќе биде активирано портокалово ниво на опасност од високи температури, додека пак УВ индексот ќе изнесува 9.

Сподели го ова:

Слични објави