|

Погледнете како се разладува Нилскиот коњ во ЗОО-Скопје

Сподели го ова:
На Facebook страната на Зоолошката градина во Скопје беше објавено едно интересно атрактивно видео за тоа како се разладува нилскиот коњ во оваа ЗОО. Станува збор за нилскиот коњ “Буцо” , кој и покрај големиот базент кој што постојано му е на располагање, сепак сака дополнително освежување, бидејќи како резултат на високите температури водата во неговото живеалиште лесно се загрева, па врз основа на тоа, дополнително разладување на никој не му штети. Погледнете подолу на следниот линк: https://www.facebook.com/ZooSkopje/videos/1465513470451655/

Нилски коњ - Wikiwand
Сподели го ова:

Слични објави