Од петок пингвините во ЗОО-Скопје ќе имаат и живеалиште на отворено

Сподели го ова:


Отворањето на живеалиштето врз основа на најавите од Зоолошката во Скопје, ќе биде од затворен тип, бидејќи официјалното отворање ќе биде само за медиумите. Во оваа ЗОО има девет пингвини, од кои три се од Италија, а вкупно шест се од Русија. Новото  надворешно живеалиште е градено по светски стандарди, при што истото нуди голем број на идеални услови за овој вид на пингвини.

Macaroni Penguin, Eudyptes chrysolophus, (c)Thomas D. Mangelsen/Imagesofnaturestock.com

Сподели го ова:

Слични објави