Од денес стапува во сила ЦЕЛОСНА ЗАБРАНА за движење во шумите

Сподели го ова:
Како резултат на големиот број на пожари кои последниве денови се појавија во нашата земја, Владата соопшти дека од денес (вторник, 3 август) стапува на сила  целосна забрана за движење во шумските предели низ Републиката. Исто така, надлежните апелираат до сите граѓани да не се движат низ шумските подрачја во земјата заради заштита на личната безбедност и заради спречување натамошно ширење на пожарите.

Сподели го ова:

Слични објави