Нови мерки за влез и излез од земјава

Сподели го ова:
Комисијата за заразни болести бара Владата да донесе нови ограничувања на граничните премини за влез и излез од земјава. Врз основа на ова, оние кои ќе сакаат да ја напуштат земјава ќе треба да покажат потврда дека ја прележале болеста или сертификат за комплетна вакцинација.Во однос на ова, утре ќе се разговара на утрешната владина седница во однос на тоа  како сето ќе биде имплементирано, меѓутоа се поставува прашањето како ќе се реализира сето ова така оддеднаш, кога голем дел од граѓаните се надвор од земјава на годишни одмори.

Сподели го ова:

Слични објави