Маж и жена од Охрид биле позитивни на Ковид 19, а присуствувале на свадба каде имало 100 гости

Сподели го ова:
Имено, маж и жена по потекло од Охридско кои биле иселени во Австрија, се вратиле повторно во Охрид се со цел за да направат свадба. На свадбата имало околу 100 гости, па после тоа завршиле на болница позитивни на Ковид 19. Неофицијалните информации говорат дека тие имале симптоми уште пред самиот почеток на свадбата, и дека веднаш по добивањето на позитивните тестови не пријавиле никакви контакти со луѓе, без разлика на тоа што присуствувале на свадба каде имало 100 гости.

Сподели го ова:

Слични објави