Кој е виновен за затруените дванаесет прилепчани??

Сподели го ова:


Врз основа на вчерашниот случај каде што од месо се заразија дванаесет прилепчани кои биле гости на куќна слава во Прилеп, и истите завршија во болница, се поставува прашањето дали некој ќе понесе одговорност за тоа што сите дванаесет пациенти имале симптоми на алиментарна токсоинфекција?? Ова не е единствен случај последниве десетина дена со прилепчани, бидејќи сличен случај имаше и минатата недела кога двајца прилепчани враќајќи се од Будва порачале сендвич од сендвичара во Будва – веднаш пред да си тргнат назад за Прилеп, па најверојатно како резултат на расипаното месо се затруле и се здобиле со стомачни тегоби и нагли повраќања.

Сподели го ова:

Слични објави