Карантин за лицата од Авганистан нема да има

Сподели го ова:
Нема да има карантин за лицата од Авганистан, а сето ова денес го потврди Министерот за здравство. Како што изјави министерот, наместо карантин се предвидува ПЦР тестирање и проверка дали лицата од Авганистансе вакцинирани. Во однос на ова, еве што изјави Министерот Филипче: “Ние не знаеме каква е точно таму ситуацијата и затоа да им се пружи здравствена помош доколку е потребна- ќе стигнат жени и деца-ќе дојдат гениколошки и педијатриски тимови, матични лекари за сите да видиме дали евентуално е потребна лекарска помош. На сите ќе се направи ПЦР тестирање а невакцинираните од тие што ќе дојдат, ден или два по тестирањето ќе бидат вакцинирани-тоа ќе се спроведе на местата, односно хотелите, каде што ќе бидат сместени”-нагласи министерот за здравство-Филипче.

Сподели го ова:

Слични објави