EУ пак ќе ја става нашата земја на ЦРНАТА ЛИСТА врз основа на големиот број на заболени од Ковид 19

Сподели го ова:


Овој период нашата земја дневно има над 1.000 новозаразени, меѓутоа врз основа на бројот на починати, нашата земја се наоѓа на врвот на црната листа во Европа, а целосно неспорен е фактот дека во земјава вчера беше регистриран нов рекорд со вкупно 36 починати, помеѓу кои и најмладиот- 24 годишен пациент од Ресен. Севкупната процедура во однос на одлуката започнала денеска, а оваа одлука се очекува да биде официјално потврдена во понеделник. За државјаните на нашата земја сето ова подразбира соочување со големи ограничувања при туристички патувања, при што кога нашите граѓани ќе влезат во друга земја можат да подлежат на т.н. обврзувачки карантин.

Сподели го ова:

Слични објави