Дождот ќе го уништи продолжениот викенд на Прилепчани

Сподели го ова:
Дождот ќе го уништи продолжениот викенд на Прилепчани, дожд кој нема во прилепско да биде присутен само денес, туку и за време на продолжениот викенд. Денес ќе дува слаб умерен ветер од североисточен правец, а температурата ќе се движи од 7 до 15 степени. Под влијание на влажна воздушна маса, времето во Прилеп како и во останатите градови од нашата земја за време на продолжениот викенд ќе биде студено и облачно, проследено со врнежи од дожд кои повремено ќе бидат пообилни. Максималните температури за време на продолжениот викенд се очекува да достигнат најмногу 10 степени во Прилеп и Прилепско.

Сподели го ова:

Слични објави