Детскиот Музички Фестивал “Весели Ѕвончиња” со честитка по повод 2-ри Август, Илинден – Денот на Републиката

Сподели го ова:
Детскиот Музички Фестивал “Весели Ѕвончиња” на детските музички ѕвезди од фестивалот, на родителите од сите учесници од самиот фестивал, како и на граѓаните на нашата земја  им го честита 2-ри Август, Илинден – Денот на Републиката.  2-ри Август е денот кога македонскиот народ  ја слави традицијата на нашите илинденски славни  генерации, преку потсетување на големиот број борци, револуционери и јунаци во однос на нивната посветеност, идеал и голема жртва. Овој празник претставува севкупна кулминација на сите индивидуални гестови на востание и лична саможртва, кои што се длабоко вткаени во битието на нацијата. На овој празник ја празнуваме храброста и љубовта на македонскиот народ кон нашата Татковината.

Сподели го ова:

Слични објави