Десет пациенти болни од Ковид 19 за 24 часа починаа во тетовската болница

Сподели го ова:


Вчера во Тетово починаа вкупно 10 граѓани како резултат на Ковид 19. Станува збор за огромна бројка. Моментално во Тетовската болница има 120 луѓе од кои што вкупно 118 се на кислородна поддршка. Од овие хоспитализирани 120 пациенти во тетовската болница, девет пациенти имаат примено една доза на вакцина, а вкупно тројца заболени ги имале примено двете дози на вакцина против Ковид 19.

.информира координаторот на Ковид центарот, доктор Гзим Нуредини.

Сподели го ова:

Слични објави