Денеска во Прилеп за 3.252 ученика во средното и 6.287 во основното образование, меѓу кои и за 660 првачиња, денеска започна училишната 2021/2022 година.

Сподели го ова:


За 3.252 ученика во средното и 6.287 во основното образование, меѓу кои и за 660 првачиња, денеска започна училишната 2021/2022 година во Прилеп. Освен за средношколците од Гимназијата „Мирче Ацев“, кои заради комплетната реконструкција на училиштето првите 2 месеца ќе следат онлајн настава, за сите останати ученици наставата ќе се изведува со физичко присуство. Денеска голема возбуда и радост постоеше речиси кај сите ученици, но највозбудливи беа прилепските првачиња, чии број оваа година достигна вкупно 660.

Сподели го ова:

Слични објави