Дел од болниците преполни со заболени од Ковид 19

Сподели го ова:


Дел од болниците преполни со заболени од Ковид 19. Станува збор за болниците во Струга, Кичево,Тетово, Гостивар, Струга. Во текот на вчерашниот ден таму беа забележани повеќе нови случаи за разлика од останатите градови, меѓутоа и во останатите болници состојбата не е баш сјајна. Повторно починуваат голем број на граѓани. Во текот на вчерашниот ден починаа вкупно 27 починати од кои дури пет од Гостивар. Одговорните од министерството за здравство смируваат дека пикон е достигнат, и дека истиот сега треба да почне да се намалува, но дали ќе се намалува-или пак зголемува, останува да видиме.

Сподели го ова:

Слични објави