Дали денес ќе се донесе кризна состојба??

Сподели го ова:
Управувачкиот комитет врз основа на алармантноста на ситуацијата го прифати предлогот на Групата за процена да и предложи на Владата да донесе одлука за постоење кризна состојба на целата територија на државата во траење од 30 дена. Врз основа на ова, утрово Владата од 08.30 одржува седница на која ќе го разгледа овој предлог, бидејќи состојбата со пожарите е критична и се менува од час во час.

Сподели го ова:

Слични објави