|

Бугарија не ја премисли ниту Португалскиот предлог

Сподели го ова:


Преговорите за проширувањето на ЕУ и влезот на нашата земја во ЕУ, беше една од главните теми на  денешниот Совет за општи работи на ЕУ. Голем број на земји како што се Германија и Словачка инсистирале Бугарија да го отстрани ветото кон нашата земја, меѓутоа Бугарија не попушта. Освен за нашата земја, нема консензус ниту за Албанија..

Сподели го ова:

Слични објави