АПЕЛ за помош!!!-Пожарот се доближува до Пехчево и блиските села-градоначалникот бара помош

Сподели го ова:
Сеуште не исчезнуваат пожарите, туку напротив се појавуваат нови. Моментално гори во близина на Пехчево, при што пожарот се движи и се доближува до градот и блиските села, а тоа го потврдуваат и сликите кои ги објави градоначалникот на Пехчево кој бара помош, а исто така самиот тој се обрати на социјалните мрежи со порака: “АПЕЛ за помош!!! -Малешевијата и Пијанец, белите дробови на истокот се во пламен!! Пожарот се доближува до неколку села и Пехчево. Сите локални ресурси се мобилизирани, но ситуацијата е алармантна заради недостапниот терен и боровата шума. Итно е потребна итервенција и мобилизација на дополнителна поддршка”-напиша пехчевскиот градоначалник.

Можно е да е слика од стоење, оган и природа
Можно е да е слика од оган и надвор
Можно е да е слика од оган и надвор
Сподели го ова:

Слични објави