5-те хеликоптери кои требаше да го гаснат пожарот во Пехчево се повлекоа како резултат на високите температури

Сподели го ова:
“Поради исклучително високите температури на воздухот, веднаш по пристигнувањето на 5-те хеликоптери на местото на големиот шумски пожар, командантот на ескадрилата донел одлука за нивно повлекување поради ризично зголемување на работната температура.Хеликоптерите повторно ќе се упатат кон Пехчево по намалување на температурата на воздухот за неколку степени.Безбедноста на посадата на воздухопловите како и безбедноста на луѓето на земја на прво место!”-напиша Директорот на ЦУК-Стојанче Ангелов

Можно е да е слика од хеликоптер и надвор

Сподели го ова:

Слични објави