15 годишно девојче почина како последица од Ковид 19

Сподели го ова:
Трагедија ја потресе нашата земја. Почина 15 годишно девојче од тетовското село Селце како последица од Ковид 19. За да се спаси животот на ова девојченце, десетина дена се бореле лекари од повеќе болници, меѓутоа безуспешно.  Првично девојчето било донесено во болницата во Тетово и тоа во многу тешка состојба која веднаш се влошила откако како резултат на компликации од корона вирусот починала и нејзината мајка. Потоа, веднаш после една ноќ, 15 годишното девојче итно било префрлено во Институт за белодробни заболување во Козле, за да два дена потоа го пренесат на Инфективната клиника. Врз основа на информациите со кои што располагаме девојчето немало хронични болести, меѓутоа било со прекумерна тежина. Ова 15 годишно ангелче, е најмладата жртва досега во нашата земја.

Сподели го ова:

Слични објави