Првата група Авганистанци пристигна во Албанија, за брзо и кај нас!!!

Сподели го ова:


Рано утринава пристигнала првата група на авганистанци во Албанија, а на аеродромот беа пречекани од страна на  албанската министерка за надворешни работи и американската амбасадорка во Тирана-Јури Ким.Во Албанија овие авганистанци ќе останат се додека  не добијат виза за САД. Авионот слетал утрово во 3 часот со авганистанци кои работеле за американската мисија во Авганистан. Како што е најавено, овие авганистанци во Албанија ќе бидат прегледани од лекари кои работат во Институтот за јавно здравје, а веднаш потоа ќе бидат префрлени во повеќе градови во Албанија.

Сподели го ова:

Слични објави