Нашата земја очекува од Бугарија да воспостави функционален парламент и собрание кои што ќе го трнат ветото

Сподели го ова:


И покрај сите негови надежи, вчера Бојко Борисов изгуби на изборите во Бугарија. Нашата земја очекува во Бугарија да се формира функционален парламент и политичка влада веднаш после завршувањето на вонредните парламентарни избори, се со цел за да ефикасно уште веднаш да продолжат преговорите за отстранување на ветото. Меѓутоа и покрај ваквите очекувања, вчера бугарскиот претседател Румен Радев изјави дека изборниот нема да го смени односот на Бугарија. Еве што изјави Радев: Политиката на Бугарија кон Македонија не зависи од тоа која влада е на власт и каков ќе биде парламентот туку од водењето отворен конструктивен дијалог меѓу Скопје и Софија и тој треба да се води меѓу двата главни града, не во Брисел или Париз, и зависи од критериумите што ќе ги исполни Скопје за членство во ЕУ-потенцираше Радев

Сподели го ова:

Слични објави