Јанша: Проширувањето на ЕУ е од заеднички интерес

Сподели го ова:


Пред речиси една седмица, Премиерот на Словенија-Јанес Јанша, при виртуелната прес-конференција со претседателот на Европскиот парламент Давид Сасоли, истакна дека го поддржува проширувањето на ЕУ кон Западен Балкан, и дека тоа треба да биде стратешки одговор на бројни предизвици. Јанша, најави дека за време на претседателството на Словенија со ЕУ, ќе биде спроведен еден неформален самит на сите земји од ЕУ и лидерите на Западен Балкан на шести Октомври, се со цел да биде направен обид кон придвижување на прашањето од ќорсокак.

Сподели го ова:

Слични објави