5.000 евра за секое ново родено дете

Сподели го ова:


Вучиќ-претседателот на Србија, најави дека неговата земја ќе биде „најсилната земја во Европа според стапките на стимулација на раѓање“, а паралелно на ова најави промена на законот за бремени жени. „Ќе одиме со измени во законот и ќе им олесниме многу работи на бремените жени и мајки а исто така ќе одиме со големо и значително зголемување на износот за раѓање деца за прво, второ, трето, четврто дете“,-нагласи Вучиќ при неговото гостување во ТВ Пинк.

Сподели го ова:

Слични објави