STANICA.MK во Крушево: 14 години од последниот концерт на Тоше

Сподели го ова:
Вчера вечерта, информативниот тим на stanica.mk беше на терен во соседно Крушево каде се одбележа денот на неговиот последен концерт. Настанот беше организиран од страна на Ученичката заедница при СОУ „Наум Наумовски – Борче“ и професорот Пеце Христоски. Во соработка со Спомен Kуќата на Тодор Проески, ученичката заедница организира успешен музички-поетски настан на кој учениците и сите присутни во еден глас ги пееа неговите песни. На секоја песна, публиката со своите мобилни телефони го правеше омиленото ѕвездено небо на Тоше, потег преку кој неговата публика на еден симболичен начин го поздрави живoтот и делото на Тоше, нашиот Тоше-еден и единствен.

https://www.facebook.com/goce.ilieski.73/videos/467270121480162

https://www.facebook.com/goce.ilieski.73/videos/467270121480162
https://www.facebook.com/goce.ilieski.73/videos/467270121480162

Сподели го ова:

Слични објави