Од утре започнува 36-тото издание на Фестивалот на музика “Макфест“

Сподели го ова:
МАКФЕСТ 2021 – Утре (петок) и сабота, ќе се одржи 36-тото издание на Фестивалот на музика “Макфест“. Концепцијата на фестивалот е негово одржување во две програмски вечери. Првата, посветена на изведувачи кои првпат се појавуваат на сцената на Макфест, и втората замислена како финале. Значи , на 17 – ти фестивалската програма ќе ја отвори, Калина Велковска со изведбата на композицијата “Четири“. Според годинешниве правила петте најдобри композиции се пласираат во финалето за следната вечер, а во втората вечер ќе настапат поискусните, како неколкукратниот победник на Макфест Александра Јанева, Мартинијан Кириловски, потоа Роберт Билбилов, Ѓоко Таневски, Интервали, Лара, Пепа,Eye Cue и други. По завршувањето на двете фестивалски вечери ќе има шоу програма. На 17-ти настапуваат “Тумбао салса бенд“, а на 18-ти Александар Митевск и Драган Спасов –Дац, заедно со “Brasstet Skopje”.

Сподели го ова:

Слични објави